top of page
ELM.png
BARK_2020_Produktbild_Skal_Birch_WEB.jpg
BARK_2020_Produktbild_Skal_Cherry2_WEB.j
BARK_2020_Produktbild_Skal_Ash1_WEB.jpg
BARK_2020_Produktbild_Skal_Gullregn_WEB.
F_Alm.jpg
Fyndiq_onlyElm.png
Fyndiq_Elm.jpg

GULLREGN
599 kr

BARK_2020_Produktbild_Skal_Birch_Green_W

VÅRA

 FÄRGSKAL

Gillar du kulörer? Till de färgade skalen använder vi restbitar med mindre utpräglad mönstring än de naturella. Detta för att minimera spillet av virke. De kan variera i träslag men är ofta björk och självklart hyggesfritt. De finns i färgerna grön, rosa och blått och är även de behandlade med endast hårdvaxolja.

Var varsam när du tar av och på skalet. För in vänster del av din telefon i skalet och tryck försiktigt ner höger sida. När du tar av ditt skal, tryck med tummen genom kamerahålet medan du tar stöd i den övre kanten av skalet med resten av fingrarna.

 

BARK_2020_Produktbild_Skal_Gullregn_WEB.

HÄR VÄXTE DITT

GULLREGN

Sett till virkets mönstring är gullregn (Laburnum anagyroides) ett så nära tropiskt träd vi kommer i Sverige. Virket till ditt skal kommer från en liten gård i trakterna kring byn Stallarp på det småländska höglandet. Då trädet skymmde sikten från köksfönstret fick det kapas men finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Björkskog.jpg
DSC-1199.jpg

med ett hyggesfritt

skal

Bevara vårat

EKOSYSTEM

alm_lång.jpg

ALM

HÄR VÄXTE DIN

Denna mångåriga alm har vuxit vid Skånska Gruvan på kungliga Djurgården i Stockholm. Då trädet angreps av almsjuka var det tvungen att tas ner. Efter att ha stämt av med Djurgårdsförvaltningen fick vi rädda en del virke. Skansen Bygg har hjälp till med att såga upp virket till plankor. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

ASK_kub.jpg

HÄR VÄXTE DIN

 ASK

 Ask (Fraxinus excelsior) är ett stort lövträd i familjen syrenväxter. Trädet är omtalat för att deras löv slår ut sist av alla (inhemska) lövträd på våren. Denna ask har vuxit i ett skogsparti i Vingåker i Södermanland. Det gamla askträdet fälldes för att ge plats åt ny föryngring av lövträd. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

Bjork_kub.jpg

 BJÖRK

HÄR VÄXTE DIN

Denna björk, ca 150 år gammal, har vuxit i Ulla Klebergs trädgård i Stjärnsund i Dalarna.  Trädet har varit älskat och prytt gården. Då det var stor risk att det 30 m höga trädet skulle knäckas togs det ner. Kvar står nu en högstubbe  för den biologiska mångfaldens skull. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

HÄR VÄXTE DITT

KÖRSBÄR

Körsbärets (Prunus) mörka, vackra ådring gör att träet ibland kallats för ”svensk teak”. Virket till ditt skal kommer från en liten gård i trakterna kring byn Stallarp på det småländska höglandet. Trädet växte på en betesmark och fälldes för att det stod i vägen för framkomligheten. Det vackra virket finns nu kvar som minne och pryder din telefon.

TRÄDET SOM BLEV DITT SKAL

Då allt vårt trä är spårbart kan du här läsa mer om var just träet till ditt skal har vuxit. 

ASK_kub.jpg

Green Little Heart

greenlittleheart.com

Leveranstider: iPhone-modeller samt Fairphone 3 och 4 har leveranstid på två veckor.

 Samsung och Google Pixel går att förbeställa på mail, leverans på många av dessa modeller sker i maj-juni.

För frågor mejla oss på info@barksweden.com

SHOP     FAQ     STORY     WOOD

GE SVENSK SPILLVED EN NY CHANS

Bakom varje skal finns en unik historia från ett svensk träd. I paketet levereras även ett dokument om ditt träds historia.

Semestertider

Nu är det semestertider och fabriken är stängd under juli v. 27, 28 och 29. Skal som beställs efter. 22/6 kommer att i turordning börja tillverkas och postas från v.30.

bottom of page