top of page
Stöttåliga svenska mobilskal av 100% trä

HÅLLER SKALET?

Våra skal är ungefär lika hårda som ett skal i hårdplast. Trä är ett material som kan variera i styrka, inte bara mellan olika träslag utan också beroende var på stammen det kommer ifrån. Vi undersöker hårdheten på de bitar som vi tillverkar skalen från. Skulle skalet mot förmodan gå sönder kan det vara så att träet kom från en bit som var känsligare än vanligt. Sprickor i skalet går enkelt att laga med vanligt vitt trälim, läs mer under skötselråd.  Har dock skalet gått sönder inom en åttaveckors period och du misstänker att du fått en bit som är känsligare än den borde vara så byter vi ut ditt skal. Vi skickar dig ett nytt skal med frimärken i paktet så att du kan skicka tillbaka ditt gamla skal för analys.

HUR DU TAR AV & PÅ DITT SKAL

Var varsam när du tar av och på skalet. För in vänster del av din telefon i skalet 
och tryck försiktigt ner höger sida. När du tar av ditt skal, tryck med tummen genom kamerahålet medan du tar stöd i den övre kanten av skalet med resten av fingrarna.
Med andra handens tumme trycker du på telefonen vid urtaget för knapparna (bredvid kameran) och tar stöd i sidan av skalet med resten av fingrarna.

Hands.jpg

LUFTFUKTIGHET

Under sommaren sommaren kan det förekomma flera dagar av sammanhängande regn. Då kan luftfuktigheten stiga upp till 100%. Vi dessa toppar av luftfuktighet expanderar virket i skalet. Våra skal är anpassade för att ta upp denna expansion som främst sker på bredden men det kan i ovanliga fall uppstå ett minimalt och tillfälligt glapp. Detta glapp försvinner när vädret stabiliserat sig och luftfuktigheten sjunker.  Skulle det uppfattas störande går det bra att fästa ett lager tejp i kanten på telefonen under dessa regninga dagar. På detta sätt försvinner glappet.

FRI RETUR

Vill du returnera ditt skal kan du göra detta och få tillbaka pengarna. Skicka tillbaka i samma förpackning till vår företagsadress som du hittar nedan. Vi har tyvärr inte möjlighet att bjuda på portot (30 kr inom Sverige och 45 kr från utlandet). Vi utför återbetalningen när skalet har kommit oss tillhanda. Vi ser helst att en retur sker inom 4 veckor efter mottagen leverans.

tunna och stöttåliga mobilskal i trä
svenska mobilskal i enbart trä

YTBEHANDLING

Skalens ytbehandling är gjord med några lager hårdvaxolja. Behandlingen skyddar mot missfärgning samt skapar lyster och en skyddande yta. Produkterna som vi använder är helt ofarliga och används även på leksaker.

RENGÖRING AV SKALET

Skalet kan hållas rent med en lätt fuktad trasa, för värre fläckar kan man använda såpa. Använd inte för mycket vatten då trä drar åt sig fukt. Efter längre tids användning kan nötning uppstå och ytan påverkas, man kan då polera med sandpapper och lägga på hårdvaxolja (matt och klar) om man vill återfå ursprunglig yta.

REPARATION

Ifall det skulle uppstå en spricka i skalet går det lätt att limma ihop igen. Det kan t.ex hända vid kraftiga stötar mot hårt underlag. Vi rekommenderar att använda vitt trälim. Få in limmet så det fyller sprickan och torka bort överflödigt lim utanpå skalet, kläm sedan ihop och låt torka. Ditt skal blir som nytt.

 

TRÅDLÖS LADDNING

Då skalen endast är 2,5mm tjocka och av 100% trä så fungerar de att ladda på en laddplatta, Qi laddning.

bottom of page