YTBEHANDLING

Skalens ytbehandlig är gjord med några lager hårdvaxolja. Behandlingen skyddar mot missfärgning samt skapar lyster och en skyddande yta. Produkterna som vi använder är helt ofarliga och används även på leksaker.

PÅVERKAN AV LUFTFUKTIGHET

Trä är ett material som anpassar sin fuktmängd efter luftfuktigheten. En av utmaningarna med vår produkt är att hitta de perfekta måtten mot din telefon så att den sitter tajt oavsett årstids och i vilken miljö man befinner sig i. På sommaren är luften som mest fuktig och träet anpassar sig efter detta. Skulle det mot förmodan hända att det uppstår lite glapp mot telefonen rekommenderar vi att du värmer ditt skal i mikrovågsugnen inlindad i hushållspapper för att ta upp fukten. OBS! Endast skalet, ej med telefon i. Viktigt är då att endast läget Defrosting eller lägsta möjliga värme används och i högst tio sekunder. Glappar skalet fortfarande upprepar du detta moment. 

Tillverkade ur 

LEVANDE
MATERIAL

RENGÖRING AV SKALET

Skalet kan hållas rent med en lätt fuktad trasa, för värre fläckar kan man använda såpa. Använd inte för mycket vatten då trä drar åt sig fukt. Efter längre tids användning kan nötning uppstå och ytan påverkas, man kan då polera med sandpapper och lägga på hårdvaxolja (matt och klar) om man vill återfå ursprunglig yta.