Home_BANNER.png

HUR DU TAR AV & PÅ DITT SKAL

Var varsam när du tar av och på skalet. För in vänster del av din telefon i skalet 
och tryck försiktigt ner höger sida. När du tar av ditt skal, tryck med tummen genom kamerahålet medan du tar stöd i den övre kanten av skalet med resten av fingrarna.
Med andra handens tumme trycker du på telefonen vid urtaget för knapparna (bredvid kameran) och tar stöd i sidan av skalet med resten av fingrarna.

Hands.jpg

LUFTFUKTIGHET

Under sommaren sommaren kan det förekomma flera dagar av sammanhängande regn. Då kan luftfuktigheten stiga upp till 100%. Vi dessa toppar av luftfuktighet expanderar virket i skalet. Våra skal är anpassade för att ta upp denna expansion i bredd men det kan uppstå en minimalt och tillfälligt glapp i längsledd. Detta glapp försvinner när vädret stabiliserat sig och luftfuktigheten sjunker. Vi har nu infört en justering i skalen för att ta bort detta lilla glapp. För er som köpt skalet innan denna uppdatering går det bra att fästa tejp i övre kanten på telefonen under dessa regninga dagar, på så sätt försvinner glappet.

YTBEHANDLING

Skalens ytbehandling är gjord med några lager hårdvaxolja. Behandlingen skyddar mot missfärgning samt skapar lyster och en skyddande yta. Produkterna som vi använder är helt ofarliga och används även på leksaker.

Untitled_1.4.1.png
Untitled_2.4.1.png

RENGÖRING AV SKALET

Skalet kan hållas rent med en lätt fuktad trasa, för värre fläckar kan man använda såpa. Använd inte för mycket vatten då trä drar åt sig fukt. Efter längre tids användning kan nötning uppstå och ytan påverkas, man kan då polera med sandpapper och lägga på hårdvaxolja (matt och klar) om man vill återfå ursprunglig yta.

REPARATION

Ifall det skulle uppstå en spricka i skalet går det lätt att limma ihop igen. Det kan t.ex hända vid kraftiga stötar mot golvet. Vi rekommenderar att använda vitt trälim. Få in limmet så det fyller sprickan och torka bort överflödigt lim utanpå skalet, kläm sedan ihop och låt torka. Ditt skal blir som nytt.